اشتباهات متداول در نگارش مقاله

مقاله چیست، دانلود رایگان مقاله isi، نگارش مقاله

در این قسمت، اشتباهات رایجی که ممکن است در نگارش مقاله هر یک از اجزای مقاله isi رخ دهد را مرور می کنیم.

می توان گفت مقاله فارسی شامل پنج جزء اصلی است که عبارتند از: چکیده، مقدمه، روش ها، نتایج، بحث و نتیجه گیری و منابع که اشتباهات متداول در هر یک از این اجزاء بررسی خواهد شد.

علی هشترودی 
7 فروردین 1401  

اشتباهات متداول در نگارش مقاله فارسی


اشتباهات متداول چکیده

احتمال رخ دادن خطا در چکیده، بسیار زیاد است. زیرا حجمش خیلی کم است. در اینجا تعدادی از اشتباهات مهم در نگارش چکیده مقاله isi بیان می شوند: 

  • دانلود مقاله فارسی بدون چکیده : کلیه مقالات چکیده دارند و شما نیز از این قاعده مستثنی نیستید.
  • چکیده مانند مقدمه است : دقت شود که چکیده یک مقدمه نیست. بلکه خلاصه ای از کل انواع مقاله است. برای مثال برخی از پژوهشگران، چکیده ای می نویسند که شامل ده جمله از اطلاعات پیش زمینه ای است. در حالیکه در آن، اشاره ای به نتایج یا بحث و نتیجه گیری نشده است. نگران کافی بودن اطلاعات پیش زمینه ای در چکیده نباشید. زیرا اگر مخاطب جزییات بیشتری را بخواهد به مقدمه مراجعه خواهد کرد.
  • اطلاعات جا افتاده : معمولاً نویسندگان فراموش میکنند که یک چکیده، باید پاسخگوی کلیه سؤالات زیر باشد:
  • هدف این پژوهش چه بود؟
  • چه روش هایی به کار برده شدند؟
  • چه نتایج مهمی بدست آمدند؟
  • مفهوم و معنی این نتایج چیست؟
  • اطلاعات بیش از اندازه : چکیده باید کوتاه، مختصر و مفید باشد و از پرگویی در آن پرهیز شود. دقت کنید زمانی که مخاطب به دنبال جزییات باشد، به متن اصلی مقاله isi مراجعه خواهد کرد.

اشتباهات متداول در مقدمه

تعدادی از خطاهای رایج قسمت مقدمه عبارتند از :

  •  اطلاعات بیش از اندازه : گاهی اوقات، نویسندگان اطلاعات بیش اندازه زیادی را در مقدمه بیان می کنند در حالی که فقط باید اطلاعات مرتبط با موضوع را بیان کنند. مثال زیر را در نظر بگیرید که اطلاعاتش بیش از اندازه است:
مثال) اولین بار بنجامین دانیلسون (1954) شکل شناسی گودال های ضربه ای چند حلقه ای روی ماه را شرح داد. او آن ها را به عنوان گودال های ضربه ای بزرگ با سطوح مسطح چندگانه، حلقه های مرکزی، قله های مرکزی، و حفره های ثانویه فراوان توصیف کرد. از آن پس، گودال های ضربه ای چندحلقه ای روی زمین، عطارد، زهره، مریخ، و بسیاری از قمرهای بیرونی سیارات، شناسایی شده اند.
در صورتی که متن مذکور میتوانست به شکل زیر باشد:
دانیلسون (1954)، گودال های ضربه ای چند حلقه ای را به عنوان دارندگان سطوح مسطح چندگانه، حلقه های مرکزی، قله های مرکزی و حفره های ثانویه فراوان تعریف کرد. 
  • اطلاعات ناکافی : اشتباه رایج دیگر، آن است که نویسندگان گمان می کنند مخاطب همه چیز را می داند. به همین دلیل مفاهیم را توضیح نمی دهند، اطلاعات پیش زمینه ای کافی را فراهم نمی کنند، به اندازه ی کافی درباره ی پژوهش های پیشین بحث نمی کنند. ایجاد تعادل و تشخیص مرز تعادل بین توضیحات اضافی و اطلاعات کافی، کاری مشکل است. بنابراین برای پیشگیری از این خطا، پیشنهاد می شود که از یک شخص خبره مشورت بگیرید.
  • موضوع تحقیق نامشخص و مبهم : اغلب نویسندگان، مقدمه کاملی را تهیه می کنند ولی معلوم نیست باقیمانده دانلود مقاله رایگان شامل چه چیزی می شود. برای جلوگیری از بروز چنین اشتباهی، ضروری است درباره محتوای باقیمانده مقاله، رک و بی پرده باشید و دقیقاً بگویید مقاله حاضر چه موضوعاتی را پوشش می دهد، چرا و چگونه. عباراتی مانند "...This study examines" یا "...In this study"، می توانند ارزشمند باشند.
  • لیست ها : وسوسه ای متداول در مقدمه ها، لیست کردن ورودی ها و اطلاعات مورد نیاز به هر شکل یا صورتی است. تا حد امکان از آوردن چنین لیست هایی در مقدمه پرهیز شود (مگر آنکه واقعاً مجبور باشید) و به جای آنها بهتر است پژوهش خود را توصیف کنید.
  • ساختار گیج کننده : اغلب نویسندگان، کلیه اطلاعات را بدون آنکه به سازماندهی آنها فکر کنند، در مقدمه بیان می کنند که این موضوع، باعث گیج شدن مخاطب خواهد شد. به طور کلی برای مقدمه، همیشه ساختار سلسله مراتبی ساده زیر را به خاطر بسپارید :

دختر زیبا، ترجمه مقاله رایگان، نوشتن پایان نامه، نوشتن پروپوزال

اشتباهات متداول نتایج

اشتباه های رایج در قسمت نتایج ترجمه مقاله عبارتند از :

  • داده های خام : به دلایلی، بعضی از اوقات نویسندگان کلیه داده های خام حاصل از روششان را در قسمت نتایج می آورند. البته شاید در برخی از مواقع، نیاز به انجام چنین کاری باشد ولی در اکثر مواقع، در قسمت نتایج، فقط باید نتایج کلیدی و مهم تحقیق مربوط به موضوع تحقیق گزارش شوند که گزارش دهی مذکور می تواند در قالب بیان میانگین ها، درصدها، انحراف معیارها و شاخص هایی از این دست، صورت پذیرد.
  • حشو : اغلب نویسندگان، نتایجی را به صورت جدولی نشان می دهند و دوباره همان نتایج را در متن بیان می کنند. در اینجا حشو صورت گرفته است. برای رفع این اشتباه باید نتایج را به صورت جدولی یا شکل های گرافیکی نمایش داد و سپس از متن مقاله برای شفاف سازی آنها استفاده کرد، نه آنکه تکرار مکررات کرده و به زبانی دیگر همان نتایج را بیان کرد.
  • بحث و نتیجه گیری : معمولاً نویسندگان، قسمت نتایج و قسمت بحث و نتیجه گیری را با یکدیگر ترکیب می کنند. تعداد بسیار اندکی از مجلات، اجازه چنین کاری می دهند. بنابراین بحث ها و نتیجه گیری نباید در قسمت نتایج بیان شوند. این موضوع شامل بحث در مورد منابع یا علل بروز خطا نیز می شود که نباید در قسمت نتایج آورده شوند.
  • هیچ شکل یا جدولی : قسمت نتایج، باید شامل حداقل یک جدول باشد. نویسنده حتماً داده هایی برای ارایه کردن دارد و این موضوع ربطی به این ندارد که نویسنده با چه نظمی می نویسد. البته تعداد کمی از مقالات علمی، کامپیوتری و ریاضی از این قاعده مستثنی هستند.


اشتباهات رایج و متداول بحث و نتیجه گیری

اشتباهاتی که باید از بروز آنها در قسمت بحث و نتیجه گیری جلوگیری شود به قرار زیر هستند:

  • ترکیب شدن با نتایج : این موضوع متحیرکننده است که هر چند وقت یکبار، نویسندگان قسمت نتایج را با قسمت بحث و بررسی ترکیب می کنند، اگر چه بارها این نکته به آنها گوشزد شده است. این دو قسمت نمی توانند با هم ترکیب شوند. زیرا اهداف مختلفی را دنبال میکنند. قسمت نتایج مربوط به گزارش دادن نتایج بوده و قسمت بحث و نتیجه گیری مربوط به تفسیر و تعبیر است. دقت شود مجلات بسیار بسیار کمی وجود دارند که در آنها دو قسمت مذکور می توانند با هم ترکیب شوند.
  • نتایج جدید : بعضی اوقات نویسنده نتیجه جدید را در قسمت بحث و نتیجه گیری گزارش می کند، نتیجه ای که قبلاً در قسمت نتایج گزارش نشده است. باز هم یادآور می شویم که کلیه نتایج، باید در قسمت نتایج گزارش شوند. اگر هم، نیاز است نتیجه ای در قسمت بحث و نتیجه گیری بیان شود، باید قبلاً در قسمت نتایج گزارش شده باشد.
  • نتیجه گیری های دور از ذهن : بعضی از مواقع، نویسندگان نتایج بیش از اندازه بزرگ و جامعی را از پژوهش کوچکشان می گیرند. این مورد فقط میتواند در ترجمه مقالات انگلیسی اصلی پیشگام (به اصطلاح خودمانی مقالات خفن) اتفاق بیفتد. که به ندرت پیش می آید پژوهشگران تازه کار بتوانند چنین مقالاتی بنویسند. برای مثال، بعید است بتوان به کمک پژوهشی که فقط شبکه های دره ای ناحیه کوچکی از مریخ را بررسی کرده است موضوع تکامل آب و هوای مریخی را روشن کرد. شاید این پژوهش، سرنخ های جدیدی را ارائه دهد، اما نمی توان چنین نتایج فراگیر و گسترده ای را از آن گرفت.
  • گفته نا تمام : بسیار دردناک است اگر بعد از ماه ها پژوهش، با این جمله مواجه شویم: "نتایج ناتمام هستند". بنابراین نیاز است نتیجه گیری مناسبی از پژوهش داشته باشید تا در فرآیند داوری با چنین جملات دردناکی روبرو نشوید.
  • منابع داده ای دو پهلو : برخی از مواقع، نویسندگان قسمت بحث و نتیجه گیری را بسیار پیچیده بیان می کنند به گونه ای که نمی توان به راحتی تشخیص داد کدام نتیجه گیری مربوط به آنها و کدام نتیجه گیری مربوط به مقالات دیگر است.


اشتباهات رایج منابع

دو اشکال رایج ممکن است در این قسمت رخ دهد که عبارتند از :

  • فرم : رایج ترین خطایی که ممکن است در قسمت منابع اتفاق بیفتد شکل و ساختار ارجاع دهی است. برای جلوگیری از این اشتباه پیشنهاد می شود بعد از مطالعه دقیق راهنمای مجله مورد نظرتان، نحوه ارجاع دهی برخی از آخرین مقالات مجله را نیز ببینید.
  • نوع منبع : مقاله فارسی دیده شده که در آنها فقط به 5 منبع ارجاع شده است در حالی آن همگی آن منابع کتاب بوده اند. این موضوع پذیرفتنی نیست. در یک مقاله علمی حتماً باید به چندین مقاله تخصصی بازنگری شده و کتاب اشاره شده باشد (در بیشتر اوقات حداقل 12 مقاله علمی و کتاب). اگر اینگونه نباشد، آنگاه این موضوع به ذهن خطور میکند که شاید نویسنده اطلاعات پیش زمینه ای کافی را در اختیار خواننده نگذاشته و مرور ادبیات مناسبی انجام نداده است. ضمن آنکه پیشنهاد می شود در این قسمت، بیش از اندازه به مقالات قبلی خود ارجاع ندهیم.


شرکت راهکار هوشمند ایرانیان، آماده انجام کلیه خدمات شما شامل؛ نگارش مقاله ، مقاله نویسی ، ترجمه مقاله ، دانلود رایگان مقاله ،  نوشتن مقاله isi ، نوشتن مقاله ، مقاله چیست، نوشتن پایان نامه، نوشتن پروپوزال می باشد.


دانلود مقاله رایگان، دانلود مقاله isi، خرید ذره بین